LubeRight informatiepagina

luberight 1

"LUBERIGHT®" is een systeem, waarbij met behulp van de computer precies wordt bijgehouden welk smeerpunt met welk smeermiddel, wanneer en met hoeveel smeermiddel gesmeerd is. Dit precies volgens de voorschriften die opgegeven zijn door de lagerfabrikant.
Dit alles natuurlijk om de levensduur van het machinepark te maximaliseren en uitval/stilstand zoveel mogelijk te beperken.
Er wordt een log/database bijgehouden van ieder smeerpunt zodat er altijd na te zien is hoe er gesmeerd is.

Smeernippel met transponderIeder lager is uitgerust met een zuurbestendige RVS nippeltransponder (een chip gebakken in een carrosseriering-achtige ring) die het lager identificeert. De chip is voorzien van een uniek identificatienummer waardoor het systeem ieder afzonderlijk smeerpunt kan herkennen.

LubeRight 3.1De hoeveelheid vet dat per smeerpunt toegevoerd wordt, is opgeslagen in het geheugen van de vetmeter. Deze is geprogrammeerd door de computer met het totale aantal lagers/smeerpunten, de toe te voeren hoeveelheid smeermiddel en de smeerfrequentie. Het display van de meter is voorzien van verlichting zodat er ook op donkere plaatsen accuraat gewerkt kan worden.

communicatiekabels

Als de smeerronde afgewerkt is, worden de communicatie unit en oplader aangesloten op de digitale meter om de data die tijdens de ronde is opgeslagen te downloaden naar de computer. Ieder gemist smeerpunt zal oplichten in de software en er zal zichtbaar zijn welk smeerpunt te veel of te weinig smeermiddel gekregen heeft.

luberight screenshot

De “LUBERIGHT®”  software wordt op de computer geïnstalleerd. Het administratiegedeelte van het programma bevat de data die gekoppeld is aan ieder smeerpunt, zoals de naam, de groep, de hoeveelheid smeermiddel dat per punt benodigd is, de smeerfrequentie per punt en het volgnummer voor iedere afzonderlijke smeerronde. Ieder smeerpunt is verbonden met een specifieke transponder. De smeernippel, inclusief transponder, wordt in het lager/smeerpunt aangebracht. HET SYSTEEM IS NU GEREED VOOR GEBRUIK.

Zie hier het systeem in werking op Youtube: