ASSALUB vetsmeerapparaten informatiepagina

De ASSALUB meervoudige vetsmeerapparaten zijn het hart van centraalsmeersystemen die vetten tot en met NLGI-klasse 3 kunnen verpompen. Mede dankzij het unieke ontwerp hebben de systemen zichzelf bewezen als zeer betrouwbaar en met een bijzonder lange levensduur. Ze kunnen worden†uitgerustmet maximaal 12 pompelementen waarvan de opbrengsten van de uitgangen afzonderlijk kan worden†ingesteld.
In combinatie met progressieve verdelers is het mogelijk om enkele honderden smeerpunten te voorzien van het benodigde smeermiddel op een afstand van 10 tot 20 meter.†
De pompen worden elektrisch aangedreven, zowel continue als met een besturing (puls-pauze).

De speciale toepassingen liggen dan ook in zware apparatuur zoals†voor de cementindustrie, steengroeven, staalindustrie, mijnen, papierindustrie, maar ook kranen, transportbanden, aandrijvingen voor bewegende bruggen, vacuum- en drukfilters.

Voordelen:†
Alle plunjerbewegingen worden mechanisch gedwongen uitgevoerd.†
Er zijn geen terugslagkleppen of veren die storingen zouden kunnen veroorzaken.†
De unieke aanvoersysteem maakt het mogelijk om erg zware vetten te verpompen en voorkomt dat er luchtbellen het systeem ingepompt worden.

ASSALUB biedt twee robuuste, betrouwbare, elektrisch aangedreven vetsmeerapparaten voor meerleidingsystemen. Ze hebben beide vele voorbeelden:

  • De opbrengst van iedere uitlaat (pompelement) is afzonderlijk instelbaar.
  • De unieke voorsmeer-unit maakt gebruik van een vetschraper en een oscillerende voorsmeer-rol die het vet homogeniseert en het in de kamer van het pompelement dwingt. Dit zorgt er voor dat de kamer van het pompelement correct gevuld wordt, zelfs met korte plunjerslagen. Het probleemloos verpompen van zware vetten tot en met NLGI-klasse 3 wordt hiermee gewaarborgd.
  • Beide typen kunnen worden voorzien van verschillende reservoirgroottes en met verschillende functionaliteiten zoals niveaubewakingen of totaal gesloten eenheden voor extreme omstandigheden.
  • Alle bewegende delen werken mechanisch, er zijn geen kleppen of veren, wat resulteert in een betrouwbare werking.
  • De pompelementen kunnne gemakkelijk worden vervangen.
  • Standaard flensaansluitingen maken het gebruik mogelijk†van gangbare industriŽle elektrische motoren voor bijna iedere spanning.
  • Alle reservoirs zijn voorbereid op vullen zonder dat het reservoir open hoeft.

ASSALUB FLMFLM - beschrijving
Het vetsmeerapparaat type FLM heeft 1 tot 6 uitlaten en is geschikt voor de kleinere smeersystemen voor vetbehoeftes tot zo'n 0,55cm3 per uitlaat. waarbij de continue tegendruk niet boven de 50 bar zal komen. Bij gebruik van progressieve verdelers kunnen er tot 10 smeerpunten per uitlaat van vet worden voorzien, afhankelijk van de vetbehoefte per smeerpunt. Door het compacte ontwerp en de vele beschikbare accessoires is de FLM betrouwbaar en goed toepasbaar voor smeersystemen met minder smeerpunten.

ASSALUB FEMFEM - beschrijving
Het vetsmeerapparaat type FEM heeft 1 tot 12 uitgangen, is groter en krachtiger dan het type FLM en wordt gebruikt voor smeersystemen waarbij de smeerpunten tot zo'n 1,4cm3 per minuut nodig hebben bij een continue druk van 250 bar. Als er gebruik gemaakt wordt van progressieve verdelers kunnen er aanzienlijk meer smeerpunten van vet worden voorzien dan de beschikbare 12 uitlaten.

Bestelsleutel:

bestelsleutel